History News Linken Niel Echo Sprokkels HomeKunstwerken van de diverse kunstateliers De Nielse kunstacademie telt diverse ateliers: jeugd- ateliers, kunst- en projectatelier, 3D-atelier, een atelier voor de fotografische beeldvorming, teken- en schilder- atelier met ook de resultaten van het portret- en modeltekenen.
Kort overzicht in woord en beeld – Perscommuniqué van 13 november 2008
Home
Back
Next
Copyright 2008 - ADT-SYSTEMS
Ons contacteren | Disclaimer | Gastenboek | Gratis nieuwsbrief | Mapsite
Het 'Bijouke aan de Rupel' in de kijker!
Vrijdagavond 7 november 2008 vond in de rotonde van de gemeentelijke kleuterschool in de Ridder Berthoutlaan in Niel de vernissage plaats van de recente werken van de cursisten van de Kunstacademie Niel (afgekort de KAN) die dit jaar haar 100-jarige bestaan vierde. Deze tweede tentoonstelling vormt in het kader van deze viering de apotheose in het jaarmarktgebeuren – Anno 2008.
Een vernissage met muzikale omkadering Zoals de vorige tentoonstelling in het auditorium van de muziekacademie Niel, werd deze vernissage muzi- kaal omkaderd door de klassen instrumentaal ensem- bles van de muziekacademie Niel. De genodigden werden zoals de traditie het voorziet verwelkomd door schepen voor cultuur Els Verelst . In haar korte toespraak dankte zij het lerarenkorps van beide kunstacademiën er aan toevoegende dat er nog steeds Niels talent bestaat. Door het inrichten van deze speciale viering heeft de cultuurraad dit nog eens bewezen. Een apotheose met prachtige muziek gebracht door de cursisten van de muziekacademie in een mooi kader vol beeld- en andere kunstvormen, creaties verwezenlijkt door de cursisten van de KAN, door menig genoemd als zijnde hun ‘Kanneke’. Willy Somers , voorzitter van de cultuurraad Niel verzorgde de openingstoespraak en Diégo Joosten , directeur van de K.A.N. gaf een korte toelichting over de kunstacademie Niel. Om dit officiële gedeelte af te sluiten verklaarde Luc Van Linden , de tentoonstelling voor officieel geopend [ Lees toespraak Els Verelst... ]
Een eeuw lang kunstonderwijs in Niel
Een selectie van enkele momentopnamen kunt u zoals steeds ontdekken in ons fotoalbum. U vindt er 75 foto’s opgenomen tijdens de offi-ciële opening van deze niet alledaagse kunst-tentoonstelling. Klik op onderstaand icoontje ( FotoNiel ) om deze fotoreportage te ontdek-ken. Een dynamische weergave van deze fotoreportage (videofilmpje) kan u ontdekken door de ‘ rode knop ’ in het midden van nevenstaand televisieschermpje aan te klikken.
Even geduld tijdens het opladen van het video-filmpje
Kort overzicht van deze kunsttentoonstelling in beeld
Meer informatie
Wenst u meer te vernemen over de kunstacademie Niel , neem dan gerust contact op met de directeur Diégo Joosten , administratief adres: Landbouwstraat 2 te 2845 Niel Tel. 03-844.70.59 – Fax: 03-888.10.54 Email: diego.joosten@telenet.be – Webstek: www.kan-vzw.be.
Gemeente Niel...
Fotoreportages over het reilen en zeilen in de