News Linken Home History Niel Echo Sprokkels Ons contacteren | Disclaimer | Gastenboek | Gratis nieuwsbrief | Mapsite
Het 'Bijouke aan de Rupel' in de kijker!
Kort overzicht in woord en beeld – Perscommuniqué van 8 december 2008
Gemeente Niel...
Home
Next
Copyright 2008 - ADT-SYSTEMS
Fotoreportages over het reilen en zeilen in de
Kort overzicht van deze kampioenenviering in beeld
Een selectie van enkele sfeerbeelden opgenomen tijdens deze viering kunt u zoals steeds ontdekken in ons fotoalbum. U vindt er 10 foto’ s terug die u kunt ontdekken door op bovenstaandicoontje ( FotoNiel ) aan te klikken.
Enkele sfeerbeelden tijdens deze duiven kampioenscap - 2008
Meer informatie
Kampioenenviering bij de duivenbond ‘Olijftak’ Niel
Tijdens de Nielse jaarmarktactiviteiten hadden we op 8 november 2008 al kunnen kennismaken met de ‘ Koninklijke Duivenbond Olijftak ’ die hun verenigingslokaal hebben in de Antwerpsestraat 139 in Niel. [ Verneem meer... ].
Wenst u meer informatie over deze duivensport of over haar organisatie, dan kunt u steeds terecht bij Jan Boen , voorzitter van de Koninklijke duivenbond ‘ Olijftak ’, Franklin Rooseveltstraat, 11 te 2845 Niel Tel. 03-290.93.17 - Email: wim.boen@skynet.be.
Back
Back
Back
Kampioenenviering bij duivenbond Olijftak Niel In het laatste luik, omstreeks 11 uur, werd overgegaan tot de bekendmaking en de viering van de duivenkampioenen. In totaal werden tien duivenmelkers als kampioen uitgeroepen. De algemene duivenkampioen voor dit jaar werd Armand Desmed . Bijkomend werd de voorzitter, voor zijn tien jaar voorzitterschap en de ‘uitmakers’ Jeanine en Frans voor hun 10-jarige inzet, in de bloementjes gezet. [ Ontdek de lijst van de duivenkampioenen... ].
Jaaroverzicht en interessante informatie voor de duivenmelkers Bij het afsluiten van de jaaractiviteiten, op zondagmorgen 8 december, werden de duivenkampioenen van de duivenbond ‘Olijftak’ gevierd. Tussen 9 en 10 uur werden de duivenliefhebbers verwacht om de duivenringen te bestellen en tegelijkertijd om hun lidgeld voor het volgende duivenseizoen te betalen. Tijdens de korte vergadering en de toespraak van voorzitter Jan Boen , informeerde hij de 50-tal aanwezige leden, dat er als gevolg van een aantal beslissingen van de provinciale afdeling, vanaf 2009 geen duivenberichten meer verspreid zullen worden. Deze berichten zullen nog enkel terug te vinden zijn op teletekst. Idem dito voor wat betreft de kostprijzen van de duivenringen en de losuren van de duiven. Verder gaf de voorzitter ook een korte toelichting met welke andere gemeenten hun duivenbond gaat samenspelen in Quievrain en Noyon . Als afsluiter van de vergadering werden in het bijzonder de sponsors en de trouwe leden voor hun inzet bedankt.
Jaaroverzicht en interessante informatie voor de duivenmelkers Bij het afsluiten van de jaaractiviteiten, op zondagmorgen 8 december , werden de duivenkampioenen van de duivenbond ‘ Olijftak ’ gevierd. Tussen 9 en 10 uur werden de duivenliefhebbers verwacht om de duivenringen te bestellen en tegelijkertijd om hun lidgeld voor het vol- gende duivenseizoen te betalen. Tijdens de korte vergadering en de toespraak van voorzitter Jan Boen , nformeerde hij de 50-tal aanwezige leden, dat er als gevolg van een aantal beslissingen van de provinciale afdeling, vanaf 2009 geen duivenberichten meer ver- spreid zullen worden. Deze berichten zullen nog enkel terug te vinden zijn op teletekst. Idem dito voor wat betreft de kostprijzen van de duivenringen en de los- uren van de duiven. Verder gaf de voorzitter ook een korte toelichting met welke andere gemeenten hun duivenbond gaat samenspelen in Quievrain en Noyon . Als afsluiter van de vergadering werden in het bijzonder de sponsors en de trouwe leden voor hun inzet bedankt.