News Linken Niel Echo HomeHet zangkoor Cantecleer De zangvereniging ‘ Cantecleer ’, dankt zijn naam aan de ’s ochtends vrolijk kraaiende haan uit het boek geschre- ven door Van den vos Reynaerde. Deze vereniging, die lid is van de Cultuurraad Niel, is een jonge telg uit de Vlaamse zangkorenfamilie maar dan wel eentje met stevige wortels. Ze heeft als thuisbasis de gemeente Niel en houdt wekelijks op maandagavond (van 20 tot 22 uur) in de polyvalente zaal van het ‘Woon- en Zorg- centrum Maria Boodschap’, aan de Broeklei 1 in Niel haar zangoefeningen. Deze zangvereniging telt momen- teel een 25-tal koorleden, dat onder leiding van hun dirigent Dirk Van Onckelen verschillende muziekgenres uitbrengt zoals musical-, film-, popmuziek, gospel en s piritual evenals Vlaamse kleinkunst. [ Verneem meer over de historiek van deze zangvereniging... ].
Home
Back
Next
Copyright 2008 - ADT-SYSTEMS
Ons contacteren | Disclaimer | Gastenboek | Gratis nieuwsbrief | Mapsite
Kort overzicht van dit kerstconcert in beeld
Een selectie van enkele momentopnamen kunt u zoals steeds ontdekken in ons fotoalbum. U vindt er 34 foto’s opgenomen tijdens de voor-repetitie van het kerstconcert. Klik op onder-staand icoontje ( FotoNiel ) om deze fotorepor-tage te ontdekken. Een dynamische weergave van deze fotoreportage (videofilmpje) met een ter plaatse opgenomen muziekfragment, kunt u ontdekken en beluisteren door de ‘ rode knop ’ in het midden van nevenstaand televisieschermpje aan te klikken.
Kort overzicht in woord en beeld – Perscommuniqué van 11 december 2008
Even geduld tijdens het opladen van het video-filmpje
Op zaterdagavond 6 december 2008 hield het Nielse zangkoor ‘ Cantecleer ’, onder leiding van Dirk Van Onckelen , haar jaarlijks kerstconcert. Dit jaar werd als locatie gekozen voor de Heilige Familiekerk aan de Tolhuisstraat te Schelle.
Kerstconcert van de zangvereniging Canteleer Niel
Sprokkels HistoryHet 'Bijouke aan de Rupel' in de kijker!
Gemeente Niel...
Fotoreportages over het reilen en zeilen in de
Wenst u meer te vernemen over dit Niels zangkoor, deze vervoegen of meer informatie bekomen over hun optredens, dan kunt u steeds contact opnemen met Johan Verbruggen , secretaris van deze vereniging, Gladiolenlaan 28 te 2840 Reet - GSM: 0478/788.040 Email: cantecleer@belgacom.net – webstek: www.cantecleer.be.
Meer informatie
Een sfeervol kerstconcert Een volledig aantredend zangkoor met een 25-tal koorleden zorgden onder leiding van hun dirigent Dirk Van Onckelen , voor een prachtig kerstconcert. De publieke belangstelling van een 90-tal muziekliefhebbers kwamen alleszins volledig aan hun trekken. Het koor werd aan de piano begeleid door Cindy Blindeman en het solo-optreden van Lara Verbeeck (harp) zorgde voor een aangename afwisseling in het programma.