History News Linken Niel Echo Sprokkels HomeSinterklaas bezoekt Niel als eerste in de regio
Home
Back
Next
Copyright 2008 - ADT-SYSTEMS
Ons contacteren | Disclaimer | Gastenboek | Gratis nieuwsbrief | Mapsite
Fotoreportages over het reilen en zeilen in de
Gemeente Niel...
Het 'Bijouke aan de Rupel' in de kijker!
Hoewel Sinterklaas elk jaar officieel bij de kinderen op bezoek komt op 6 december , had deze kindervriend van de gelegenheid gebruik gemaakt om tijdens de befaamde de Nielse jaarmarktfestiviteiten zijn bezoek te vervroegen. Dus Niel werd de eerste gemeente uit de regio die deze heilige man op bezoek kreeg.
Kort overzicht van dit Sinterklaasfeest in beeld
Een selectie van enkele momentopnamen kunt u zoals steeds ontdekken in ons fotoalbum. U vindt er 32 foto’s opgenomen tijdens dit Sinterklaasfeest. Klik op onderstaand icoontje ( FotoNiel ) om deze fotoreportage te ontdek-ken. Een dynamische weergave van deze fotoreportage kunt u ontdekken door de ‘ rode knop ’ in het midden van nevenstaand televisie-schermpje aan te klikken.
Kort overzicht in woord en beeld – Perscommuniqué van 12 november 2008
Even geduld tijdens het opladen van het video-filmpje
Opgewacht aan de Nielse Rupelkade Zaterdagnamiddag 8 november 2008 stonden honderden kinderen, vergezeld door hun ouders, grootouders en familieleden, aan de Nielse kade van de Rupel ter hoog- te van de firma Coeck, vol ongeduld Sinterklaas op te wachten. Omstreeks 14 uur kondigde een feestgeschut de opening aan van de Nielse jaarmarktfestiviteiten. Dit was ook voor de opwachtende kinderen het sein dat de boot van Sinterklaas aan de Rupelse kade aangelegd had. Even later kwam deze kindervriend op de ontmoe- tingsplaats toe in een zwarte ‘cabrio’. Hij was in het gezelschap van drie zwarte ‘Pieten’ en een duo ‘body- guards’. Traditiegetrouw werd Sinterklaas ook dit jaar opgewacht door de drumband van VGL (een afdeling van de Socialistische Turnkring ‘Voor Geest en Lichaam’).
Meer informatie
Wenst u meer te vernemen over de drumband of over de georganiseerde sportactiviteiten van de Socialistische Turnkring ‘Voor Geest en Lichaam’, dan kunt u steeds terecht bij Filip Backeljau , voorzitter van deze Nielse vereniging, Antwerpsestraat 156 te 2845 Niel Tel. 03-844.42.15 – GSM: 0473/969.552 Email: backeljaufilip@skynet.be – Webstek: www.vglniel.be.
Sinterklaasstoet langsheen de Nielse jaarmarktkermis Voorafgegaan door het trommelkorps van VGL stapte men dan in stoet langsheen de kermis richting feestzaal, het ‘ Keizershof ’ in de Emile Vanderveldelaan. Onderweg werden links en rechts wat handjes geschud door Sinterklaas terwijl zijn vergezellende zwarte Pieten met gulle hand kwistig snoepgoed rondstrooiden. Aan de feestzaal, al lang voordien bevolkt door dichte drommen kleuters met hun familieleden, was het aanschuiven om door Sinterklaas ontvangen te worden. Ieder kind mocht een zak, volgepropt met speculaas en andere snuisterijen, in ontvangst nemen en voldaan terug huiswaarts keren. Een navolgend bezoekje aan de kermis ontbrak daar natuurlijk niet bij!
Sponsoring van de foornijveraars Om dit jaarlijks ‘Sinterklaasfeest’ georganiseerd door VGL te financieren zijn gulle sponsors dan ook steeds welkom. Zoals de vorige jaren zijn zes bakkers die de gemeente Niel rijk is bijgesprongen en hebben vijftig speculazen gebakken en geschonken, precies genoeg om de 300 zakjes uitgedeelde zakjes met versnaperingen voor de kinderen te vullen. De Sint kweet zich van de uitdeling. De foornijveraars, die bij Sinterklaas op bezoek kwamen, hadden zelf een presentje in de vorm van een financiële bijdrage aan VGL. Zij overhandigden een omslag met 250 euro als sponsoring voor hun sinterklaasfeest.