History News Linken Niel Echo Sprokkels HomeNiel Jaarmarkt 2008 in een notendop
Home
Back
Next
Copyright 2008 - ADT-SYSTEMS
Ons contacteren | Disclaimer | Gastenboek | Gratis nieuwsbrief | Mapsite
Fotoreportages over het reilen en zeilen in de
Gemeente Niel...
Het 'Bijouke aan de Rupel' in de kijker!
In november vindt elk jaar de opening plaats van ‘ Niel Jaarmarkt ’. Dit jaar vond dit evenement plaats op maan-dag 10 november 2008 . Om klokslag 9 uur werd: " Niel Jaarmarkt" traditioneel geopend door twaalf feestschoten afgevuurd van aan de Rupeldijk.
Een selectie van enkele momentopnamen kunt u zoals steeds ontdekken in ons fotoalbum. U vindt er 45 foto’s opgenomen tijdens deze jaarlijkse terugkerende jaarmarktactiviteit.. Klik op onderstaand icoontje om deze fotoreportage te ontdekken. Een dynamische weergave van deze fotoreportage (video-filmpje) kunt u ontdekken door de ‘ rode knop ’ in het midden van nevenstaand televisieschermpje aan te klikken.
Kort overzicht in woord en beeld – Perscommuniqué van 15 november 2008
Even geduld tijdens het opladen van het video-filmpje
Niel Jaarmarkt 1853-2008 Niel jaarmarkt trok ook dit jaar een massa volk aan. De gemeente heeft dit jaar haar drukste jaarmarktweekend uit haar 155-jarige bestaan meegemaakt. Zowel maandag 10 november 2008 met de jaarmarkt als dinsdag met de cyclocross kon je er over de koppen lopen.Daarbij kon men op de steun rekenen van vele oud-Nielenaars die voor de gelegenheid weer naar hun (geboorte) dorp aan de Rupel kwamen afgezakt. Nochtans was er voor maandag een abominabel weertje met veel regen voorspeld, maar de weerman sloeg de bal gelukkig mis. De bezoekers aan deze jaarmarkt konden op een lekker herfstweertje met milde temperaturen rekenen en dat lokte massaal veel mensen naar buiten. Het moet jaren geleden zijn dat er nog zo veel volk naar de jaarmarkt kwam afgezakt. De herbergen deden gouden zaken. “Een dergelijke drukte heb ik nog nooit meegemaakt”, vertelt Johnny Vervliet , uitbater van café ‘Keizershof’ aan het gemeenteplein. “Al van in de namiddag zat de zaal en het café propvol en moest ik noodgedwongen de toegang regelen aan de ingang van het café. Wanneer iemand naar buiten kwam, mocht een andere pas het café betreden. Onvoorstelbaar! Pas omstreeks 6 uur ’s morgens vertrokken de laatste klanten”, besluit Johnny. Een vermoeide maar tevreden café-uitbater zoveel was zeker!
Kort overzicht over dit jaarmarktgebeuren in beeld
Oorspong van de Nielse jaarmarkttraditie Nielenaars gaat er prat op dat “ hun ” jaarmarkttraditie, die in 1870 ingezet werd, de oudste is in de regio. Zij zijn dan ook bijzonder fier dat zij de langste adem heb- ben, want gedurende vijftien dagen wordt er gefeest. Vandaar dat tijdens dat evenement, de gemeente Niel aan de Rupel, constant vol loopt met feestneuzen. Dit volksgebeuren vindt normaal steeds plaats op de eerste maandag na de feestdag van Sint-Hubertus op 3 no- vember, maar werd dit jaar gevierd op zondag 9 novem- ber . Het jaarmarktgebeuren biedt een grote variatie aan van activiteiten en evenementen. Een beetje van alles komt aan bod tijdens deze jaarmarkt. De internationale cyclocross (Trofee Veldrijden van de GvA), culturele ten- toonstellingen, eten en drinken en een grote kermis. De feestelijkheden worden ten slotte afgesloten met een vuurwerk aan de Rupeldijk.