History News Linken Niel Echo Sprokkels HomeWandeltocht op de Nielse jaarmarktkermis 2008
Home
Back
Next
Copyright 2008 - ADT-SYSTEMS
Fotoreportages over het reilen en zeilen in de
Gemeente Niel...
Het 'Bijouke aan de Rupel' in de kijker!
Gelegen langsheen de oevers van de Rupel en bekend om haar rijkelijk verleden in de baksteennijverheid, staat de gemeente Niel in de Rupelstreek ook bekend om haar jaarlijkse kermis. Zoals vorige jaren was ook deze editie van de ‘ Nielse Jaarmarktkermis – Anno 2008 ’ een groot familiefeest voor jong en minder jong. Op zaterdag 8 no-vember om klokslag 14 uur werd deze jaarlijkse terugkerende kermis traditioneel geopend door een feestgeschut aan de Rupelkade. Tegelijkertijd werd een delegatie van de foorkramers officieel ontvangen door het College van Burgemeester en Schepenen [ Verneem meer... ].
Kort overzicht over deze jaarmarktkermis in een notendop
Een selectie van enkele momentopnamen kunt u zoals steeds ontdekken in ons fotoalbum. U vindt er 74 foto’s opgenomen tijdens ons be-zoek aan deze jaarlijkse terugkerende jaarmarkt-kermis. Klik op onderstaand icoontje ( FotoNiel ) om deze fotoreportage te ontdekken. Een dynamische weergave van deze fotoreportage (videofilmpje) kunt u ontdekken door de ‘ rode knop ’ in het midden van nevenstaand televisie-schermpje aan te klikken.
Kort overzicht in woord en beeld – Perscommuniqué van 18 november 2008
Even geduld tijdens het opladen van het video-filmpje
Een familiefeest voor jong en minder jong Deze negendagen durende jaarlijkse kermis maakt inte- graal deel uit van de feestelijkheden rond ‘ Niel Jaar- markt ’ en staat bekend als zijnde het grootste en oud- ste evenement in de gemeente Niel en de omliggende Rupelgemeenten. Na Brussel, Antwerpen en Luik, heeft de gemeente Niel ook de vierde grootste jaarmarkt van het land. Een familiefeest voor jong en minder jong voor onze Nielenaren en bewoners uit de omstreken. Gedur- ende deze negen dagen konden de jongsten onder ons zich uitleven op de nagenoeg tachtig kermisattracties die rondom de Heideplaats opgesteld stonden. Het min- der jonge gezelschap kon ondertussen genieten van een natje met een bijhorend hapje. Een marathon van eten en drinken in een kermissfeer. De ‘ Jaarmarktkermis 2008 ’ werd op maandag 17 november traditiegetrouw afgesloten met een spetterend vuurwerk op de Rupeldijk, die zoals steeds een massa toeschouwers aantrok. De kers op de taart als eindafsluiter van de jaarmarktfeestelijkheden.
Reactie van een foorkramer... Peetvader van de foorkramers Jan Valkiers is de peetvader van de foorkramers en men kan hem steeds aantreffen met zijn kraam tijdens de Nielse jaarmarktkermis. “Ik moet vele jaren teruggaan om nog zoveel volk te hebben gezien op Niel jaarmarkt”, laat Jan ons weten. “Maar de grote volkstoeloop stond niet in verhouding tot het vertier. Je voelt de crisis. De kinderattracties draaien op volle toeren, maar met de andere vergemakkelijkheden, zoals onder meer de kansspelen is het een pak minder”, besluit Jan Valkiers.
Ons contacteren | Disclaimer | Gastenboek | Gratis nieuwsbrief | Mapsite
Wenst u meer te vernemen over het kermisgebeuren, dan kunt u steeds terecht bij de voorzitter van de foorkramerbond Jan Valkiers , Bloemsehoeve 84 te 3200 Aarschot – Tel/Fax: 016-56.30.18 Email: jan.kermis@skynet.be – Webstek: www.kermisworld.be.
Meer informatie