History News Linken Niel Echo Sprokkels HomeJeugdinitiatie - Internationale Cyclocrosswedstrijden 2008
Home
Back
Next
Copyright 2008 - ADT-SYSTEMS
Ons contacteren | Disclaimer | Gastenboek | Gratis nieuwsbrief | Mapsite
Fotoreportages over het reilen en zeilen in de
Gemeente Niel...
Het 'Bijouke aan de Rupel' in de kijker!
Dinsdagmorgen 11 november 2008 mochten de allerjongsten zich meten op de befaamde en gekende jaarmarkt-cross waarop de profs hun wedstrijd rijden. Deze derde editie ingericht door het gemeentebestuur van Niel, in samenwerking van het gemeentelijke feestcomité en de Nielse wielertoeristenclub de ‘ Pedaal’, was ook dit jaar een schot in de roos.
Kort overzicht van deze sportactiviteit in beeld
Spijtig genoeg werd deze start noch van de winnaars van deze jeugdveldrit beeldopnamen gemaakt. Op dat ogenblik vond de gemeentelijke rouwhulde plaats van 11 november, die in woord en beeld werd gebracht. Nochtans kunt u enkele opgenomen sfeerbeelden zoals steeds in ons fotoalbum ontdekken. U vindt er 30 foto’s in terug. Klik op onderstaand icoontje ( FotoNiel ) om deze fotoreportage te ontdekken. Een dy-namische weergave van deze fotoreportage (videofilmpje) kunt u ontdekken door de ‘ rode knop ’ in het midden van nevenstaand televisie-schermpje aan te klikken.
Kort overzicht in woord en beeld – Perscommuniqué van 14 november 2008
Even geduld tijdens het opladen van het video-filmpje
Jeugdinitiatie ‘Gazet van Antwerpen Trofee Veldrijden’ Dit jaar werd voor de 22ste maal op rij in Niel de internationale cyclocrosswedstrijden ingericht door de ‘ Gazet van Ant- werpen’. Door dit jaarlijkse terugkerende succes was vorig jaar het idee ontstaan om de jeugd hoofdzakelijk uit de Rupelstreek bij dit sportevenement veldrijden te betrekken. Verschillende scholen werden aangeschreven om dit idee bij hun fietsfanaten te promoten. Een onver- hoopt succes want ook dit jaar hebben zich maar liefst 147 geïnteresseerden ingeschreven voor deze jeugd- competitie. Gezien de grote opkomst dienden, dit jaar terug, de deelnemers opgesplitst te worden in twee categorieën. Een eerste categorie voor de jongeren van 6 tot 9 jaar en een 2de categorie voor de fietsfanaten van 10 tot 14 jaar [ Ontdek de lijst van deelnemers... ].
Derde editie jeugdveldrijden Terwijl alles in gereedheid werd gebracht voor de ‘ Internationale cyclocrosswedstrijden – 22ste Trofee Veldrijden ’ en het camerapersoneel van ‘ Sporza’ en de seingevers de nodige instructies ontvingen, vond om klokslag 10u30 de start plaats voor onze jeugdige fietsfanaten. Het startsein werd gegeven ter hoogte van het Rustoord aan de Broeklei. Daar konden onze jeugdige veldrijders zich volledig inzetten op hetzelfde parcours die in de loop van de dag de profveldrijders zouden berijden. Na afloop van deze veldrit mocht iedere deelnemer een verrassingspakket ontvangen aan de podiumwagen. Tegelijkertijd zouden ook de namen bekend gemaakt worden van de vier gelukkigen die ceremonieel het erepodium zouden mogen bestijgen.
Wenst u meer te vernemen over het gemeentelijk ‘ Feestcomité Niel ’ en over haar georganiseerde activiteiten, dan kunt u steeds terecht bij de secretaris, Hilde Vercammen , administratief adres: Gemeentehuis, Dorpsstraat 26 te 2845 Niel – Tel. 03-451.11.21 – Fax: 03-458.78.31 Email: hilde.vercammen@niel.be – Webstek: www.nielcyclocross.be.
Meer informatie