History News Linken Niel Echo Sprokkels HomeDe beloften tijdens de 22ste Trofee Veldrijden - GvA
Home
Back
Next
Copyright 2008 - ADT-SYSTEMS
Ons contacteren | Disclaimer | Gastenboek | Gratis nieuwsbrief | Mapsite
Fotoreportages over het reilen en zeilen in de
Gemeente Niel...
Het 'Bijouke aan de Rupel' in de kijker!
Dinsdagnamiddag 11 november 2008 vond de 46ste editie plaats van de Nielse jaarmarktcross. Deze internationale veldrit ingericht door de ‘ Gazet van Antwerpen ’ is tot ver buiten de regio bekend als één van de topevenementen in de wielersport veldrijden. Een succesformule die met de jaren almaar toeneemt en de gemeente Niel a/d Rupel internationaal op de kaart zet. Dit jaarlijks terugkerende sportevenement wordt in beeld gebracht door de televisieploeg van Sporza .
Kort overzicht van dit sportevenement in beeld
Een selectie van enkele momentopnamen kunt u zoals steeds ontdekken in ons fotoalbum. U vindt er 54 foto’s opgenomen tijdens dit inter-nationale sportgebeuren. Klik op onderstaand icoontje ( FotoNiel ) om deze fotoreportage te ontdekken. Een dynamische weergave van deze fotoreportage (videofilmpje) kunt u ontdekken door de ‘ rode knop ’ van nevenstaand televisieschermpje aan te klikken.
Kort overzicht in woord en beeld – Perscommuniqué van 15 november 2008
Even geduld tijdens het opladen van het video-filmpje
Veldrit op een gesloten parcours Het ongeveer drie kilometerlange gesloten parcours werd volledig ingericht en uitgetekend door het gemeentebe- stuur van Niel in samenwerking met het gemeentelijke feestcomité. Het nieuwe parcours heeft merkelijk minder asfalt en beton stroken. De vorige jaren hadden de veld- rijders ongeveer 1.450 meter asfalt of beton te verslij- ten. Dit jaar hebben zij maar ongeveer 951 meter te trotseren. Het parcours is ingedeeld in vier specifieke zones waar twee grote videoschermen opgesteld staan. De ‘ Zone 1 - Centrum Niel ’ – een parcours gaande van de Ridder Bertoutlaan tot de Vaartstraat. De ‘ Zone 2 - Het Broek ’ – een gebied met lager geleden weilanden en binnendijk. – De ‘ Zone 3 - Site Beton Coeck ’ met een passage over de brug en de zandbak die een moei- lijkheidsgraad voor de veldrijders opdrijft. Ten slotte, de ‘ Zone 4 - Rupeldijk ’. Een 951 meterlange parcours, waar een tobogan langs de flanken opgesteld staat. Van op deze dijk kunnen de toeschouwers het ganse ‘Broekgebied’ overschouwen. De spektakelwaarde voor de toeschouwers wordt nog verhoogd aangezien de veldrijders die passages doen langs het gehele parcours.
Aan de startlijn de internationale beloften veldrijders Omstreeks 13 uur hadden aan de startlijn, in de Ridder Berthoutlaan, de internationale ‘ beloften ’ zich verzameld om aan deze befaamde en gekende jaarlijkse ‘ Internationale Jaarmarktcross Niel ’ deel te nemen. Om klokslag 13u15 werd het startschot gegeven en konden 44 deelnemende veldrijders zich uitleven op het drie kilometerlange parcours om een uurtje te ploeteren in de Nielse modder. Een verzekerd spektakel voor de toeschouwers.
Het erepodium voor de winnaars De prestatie geleverd door de deelnemende veldrijders ‘ Beloften ’ was een grootst spektakel voor de talrijk opgekomen toeschouwers. De eerste die over de aankomstlijn kwam was: Kenneth Van Compernolle (Beernem). De tweede plaats ging naar Tom Meeusen en derde werd Jim Aernouts . Ze vormden een mooi erepodium. Dus drie Belgen op een rij die de ‘ 22ste Trofee Veldrijden van de GvA ’ wonnen. Een ware prestatie voor de Belgische wielersport veldrijden.