History News Linken Niel Echo Sprokkels HomeVeldrijder Boom grijpt de macht Omstreeks 14u50 hadden zich aan de startlijn in de Ridder Berthoutlaan de internationale elite onder de veldrijders verzameld. In totaal 37 deelnemers om aan deze befaamde en gekende jaarlijkse ‘ Internationale Jaarmarkt-cross Niel ’ deel te nemen. Om klokslag 15 uur werd het startschot gegeven en vond een geweldige spurt plaats om als eerste het veld in te duiken. Wie hoopte op een spannend wedstrijdverloop kwam bedrogen uit. De over-macht van de Nederlander Lars Boom was gewoon te groot en deze wereldkampioen ploeterde zich autoritair naar de leidersplaats in de ‘ GvA-Trofee ’. Twee ronden lang duldde hij het gezelschap van de Belgen Sven Nys en Niels Albert maar deze konden de zege van Lars Boom niet ontnemen. Zoals voorzien vanaf het begin van deze veldrit kwam Lars Boom , die vorig jaar nog wereldkampioen tijdrijden was bij de beloften, als eerste over de aankomstlijn. De tweede plaats ging naar Niels Albert en derde werd Sven Nys . Bart Wellens die vorig jaar voor de tweede maal de veldrit in Niel won, moest zich tevreden stellen met de vierde plaats. “Genieten van elk moment, dat was het. Ik kom in Niel van toen ik nog nieuweling was. Tussen mij en dit parcours klikt het gewoon”, liet Lars Boom weten tijdens zijn interview ter plaatse [ Overzichtlijst van de winnaars... ].
De elite veldrijders - 22ste Trofee Veldrijden GvA in Niel
Home
Back
Next
Copyright 2008 - ADT-SYSTEMS
Ons contacteren | Disclaimer | Gastenboek | Gratis nieuwsbrief | Mapsite
Fotoreportages over het reilen en zeilen in de
Gemeente Niel...
Het 'Bijouke aan de Rupel' in de kijker!
Dinsdagnamiddag 11 november 2008 vond de tweede manche plaats van de ‘ 22ste Trofee Veldrijden ’ ingericht door de ‘ Gazet van Antwerpen ’. Als apotheose en slotevenement van deze jaarlijkse terugkerende veldrit in de gemeente Niel a/d Rupel. De internationale eliteveldrijders in deze wielersport aan de startlijn.
Kort overzicht van dit sportevenement in beeld
Een selectie van enkele momentopnamen kunt u zoals steeds ontdekken in ons fotoalbum. U vindt er 91 foto’s opgenomen tijdens dit inter-nationale sportgebeuren. Klik op onderstaand icoontje ( FotoNiel ) om deze fotoreportage te ontdekken. Een dynamische weergave van deze fotoreportage (videofilmpje) kunt u ontdekken door de ‘ rode knop ’ van nevenstaand televisieschermpje aan te klikken.
Kort overzicht in woord en beeld – Perscommuniqué van 15 november 2008
Even geduld tijdens het opladen van het video-filmpje
Jaarmarktcross Niel gaat 46ste editie in De gemeente Niel, het ‘ Bijouke aan de Rupel ’ waarop de Nielenaren zo fier op zijn, verwierf bekendheid door haar jaarmarkt. Sinds 1962 werd aan deze jaarmarktperiode een veldrit gekoppeld. Dit jaar is deze ‘Nielse jaarmarkt- cross aan haar 46ste editie toe. Sindsdien is de ‘ GVA- Trofee Veldrijden ’ tot ver buiten de regio bekend als één van de topevenementen in de wielersport veldrijden die zelfs in ‘direct’ uitgezonden wordt door de televisie- zender ‘ Sporza’. Met de jaren is dit sportevenement, dat de gemeente internationaal op kaart zet, een suc- ces geworden dat met de jaren almaar is toegenomen. Verleden jaar lokte deze veldrit ongeveer 18.000 bezoe- kers naar onze Rupelgemeente. Dit jaar waren dat maar eventjes 20.000 bezoekers en geïnteresseerde wieler- fanaten. Niet slecht voor een kleine gemeente dat iets meer dan 9.000 inwoners telt!
Een uurtje ploeteren in de Nielse modder Enkele dagen alvorens de Nielse jaarmarktcross plaatsvond hadden de hemelsluizen zich wagenwijd opengezet boven het ‘Bijouke aan de Rupel’ zodat het parcours voor de veldrijders herschapen werd in een ware modderpoel. De talrijk opgekomen toeschouwers wisten dan ook dat het voor de toprenners een uurtje ploeteren zou zijn aan de Nielse Rupeldijk. Meer bepaald de tobogan, zeg maar een soort van roetsjbaan langs de flanken van de dijk, zou voor het nodige spektakel zorgen. Langs deze moesten de topveldrijders drie keer op en af moeten, al dan niet lopend. Onder de toeschouwers bevonden zich ook Vlaams minister-president Kris Peeters, een fervente liefhebber van veldrijden die bijna elk jaar aanwezig op de ‘Nielse Jaarmarktcross’. Vergezeld door Cathy Berx, de onlangs benoemde provinciegouverneur van Antwerpen en van bestendig afgevaardigde Koen Helsen zouden daarna de winnaars van deze veldrit lauweren.