History News Linken Niel Echo Sprokkels HomeHome
Een selectie van enkele beeldopnamen over deze niet alledaagse aquarellententoonstelling, kunt u zoals steeds ontdekken in ons fotoalbum. U vindt er 32 foto’s in terug. Klik op onderstaand icoontje ( FotoNiel ) om deze fotoreportage te ontdekken. Een dynamische weergave van deze fotoreportage (videofilmpje) kunt u ontdekken door de ‘ rode knop ’ van nevenstaand televisieschermpje aan te klikken.
De aquarellen van Dr. Maria Guinée
Back
Ons contacteren | Disclaimer | Gastenboek | Gratis nieuwsbrief | Mapsite
Fotoreportages over het reilen en zeilen in de
Gemeente Niel...
Het 'Bijouke aan de Rupel' in de kijker!
Van 26 januari tot en met 12 februari 2009 kan men in het ‘Cultureel Service Centrum ’ in de Emile Vander-veldelaan 23 te Niel, de aquarellen tentoonstelling bewonderen van Dr. Maria Guinée . Tentoonstelling die te bezoeken is op alle werkdagen (behalve op woensdag) van 13u00 tot 15u30 .
Meer informatie
Overzicht in woord en beeld – Perscommuniqué van 3 februari 2009
Copyright 2009 - ADT-SYSTEMS
Wenst u meer te vernemen over de creaties van onze Nielse kunstartiste, dan kunt u steeds contact opnemen met Dr. Maria Guinée , Ridder Berthoutlaan 60 te 2845 Niel Tel. 03-888.13.01 – Email: guinee.m@skynet.be.
Next
Even geduld tijdens het opladen van het video-filmpje
Verwezenlijking van een jeugddroom Dr. Maria Guinée , geboren en getogen in Niel (°1937), staat bij vele Nielenaren bekend als arts die zich ge- specialiseerd had in fysische geneeskunde en revalidatie. Gedurende twintig jaar behandelde zij haar patiënten in de ' Sint-Jozefkliniek ' in Mortsel. Zij was ook werkzaam in het revalidatiecentrum ‘ Immaculata ’ in Edegem. Gedurende vijftien jaar en dit tot en met 2002 had zij ook haar eigen praktijk op haar privé-adres in Niel in de Ridder Berthoutlaan. Toen zij op pensioengerechtigde leeftijd was (65 jaar), beëindigde zij haar praktijk en kon zij zich uiteindelijk uitleven in wat haar jeugddroom was, maar er nooit de nodige tijd aan kon spenderen wegens haar beroepsverplichtingen. Sinds haar jeugd was zij be- zeten door het tekenen, schilderen( aquarelleren) film- expressie- en kalligrafie. Een hobby van creativiteit waarin zij zich nu volledig kan uitleven. Ze volgde les zowel in Nederland als in België. In september 2008 hield zij al een eerste beperkte tentoonstelling voor medici aan de Universiteit van Antwerpen(medische dagen). In hetzelfde jaar, in de maand oktober, waren haar werken ook tentoongesteld in de kunstkringgalerij ‘ Lazernij’ in Rumst. Voor het eerst stelt zij in eigen gemeente tentoon. De ‘ Cultuurraad Niel ’, onder het voorzitterschap van Willy Somers , heeft haar gevraagd om ook haar creatieve kunstwerken aan onze Nielse gemeenschap tentoon te stellen. Een aanrader voor iedere kunstliefhebber en zeker bezoekingwaard!
Kort overzicht van deze tentoonstelling in beeld