History News Linken Niel Echo Sprokkels HomeMountainbikewedstrijd voor de inwoners van de Rupelstreek
Home
Back
Next
Copyright 2008 - ADT-SYSTEMS
Ons contacteren | Disclaimer | Gastenboek | Gratis nieuwsbrief | Mapsite
Fotoreportages over het reilen en zeilen in de
Gemeente Niel...
Het 'Bijouke aan de Rupel' in de kijker!
Het gemeentebestuur Niel organiseerde, zoals de vorige jaren, in samenwerking met de gemeentelijke Sportraad -, de Vlaamse Wielerfederatie en de lokale wielertoeristenclub ‘ De Pedaal’, op zaterdag 15 november 2008 een reeks cyclocrosswedstrijden. Tijdens dit sportevenement kwamen zowel de amateurs als de echte mountainbikecrossers aan hun trekken.
Een selectie van enkele momentopnamen kunt u zoals steeds ontdekken in ons fotoalbum. U vindt er 80 foto’s in terug opgenomen tijdens de diverse reeksen in deze sportdiscipline. Klik op onderstaand icoontje ( FotoNiel ) om deze fotoreportage te ontdekken. Een dynamische weergave van deze fotoreportage (videofilmpje), met een korte reactie ter plaatse opgenomen van Peter Laureys , de trainer van de Nielse ‘ Start to run’, kunt u ontdekken door de ‘rode knop’ van nevenstaand televisieschermpje aan te klikken.
Kort overzicht in woord en beeld – Perscommuniqué van 18 november 2008
Even geduld tijdens het opladen van het video-filmpje
Mountainbikewedstrijd voor de inwoners van de Rupelstreek Deze cyclocrosswedstrijd is aan zijn vijfde editie toe. De deelnemers en de belangstelling nemen jaar na jaar toe. Op dit sportevenement van zaterdag stonden verschillende wedstrijden op het programma. De eerste in de reeks: De ‘ bewoners van de Rupelstreek ’ kregen zaterdagvoor- middag de kans het parcours van de befaamde jaarmarkt- cross te rijden. De opkomst was groter dan verwacht want er verschenen dit jaar maar liefst 33 liefhebbers aan de startlijn in de Wirixdreef om aan deze Nielse jaarmarkt- cross deel te nemen. De deelnemers mochten zowel met een crossfiets als met een gewone fiets aan de start komen. “Dit succes is vooral te danken aan het feit dat zowel amateurs als de echte crossers op de omloop kunnen rijden waar enkele dagen voordien de profs aan de slag waren., meent Francky Leemans , de organisator van deze ‘sporthappening’. “Ik had op 25 moedige streekgenoten gehoopt, maar het zijn er 33 geworden”, besluit Leemans. Om 11u50 ging de ‘Cross D-E reeks’ van start en om 12u50 de ‘A-B-C reeks’.
Amateurs in de sporen van de profs Het startsein werd om klokslag 11u15 gegeven en de inwoners van de Rupelstreek mochten zich meten met onze dorpsgenoten. Daarna volgden twee wedstrijden (om 11.50u en 12.50u) die punten opleverden voor het kampioenschap van België. Dit was de eerste van zes manches voor het kampioenschap. Onder de deelnemers waren getrainde deelnemers, zoals de 15-jarige Nielenaar Jamie Herremans , maar ook minder jonge deelnemers zoals de 50-jarige Nielenaar en gemeentearbeider Eddy Colman , die met drie andere vrienden een caféwed-denschap hadden afgesloten. Alle vier zouden ze deelnemen aan de mountainbikewedstrijd voor de inwoners van de Rupelstreek. Weinigen geloofden in de stunt, maar Colman en zijn vrienden brachten het voor elkaar.
Een verdiend erepodium Na drie kwartuur ploeteren op het afgesloten parcours, waar voordien de professionele veldrijders strijd voerden tijdens de ‘ 22ste Trofee Veldrijden ’ ingericht door de GvA , kwam zoals van in het begin duidelijk was, Jamie Herremans als eerste over de aankomstlijn. De tweede plaats ging naar Ken Buelens en derde werd Philip De Bels . Eddy Colman eindigde op een verdienstelijke 20ste plaats op 33 ingeschreven renners. Deze laatste eiste wel de meeste aandacht op. “Onze enige doelstelling was de wedstrijd uit te rijden en daarin zijn we ook geslaagd”, lachte een totaal uitgeputte Eddy Colman nadat hij over de meet was geraakt. “Verder dan de wedstrijd beëindigen reikte onze ambitie niet. Het enige wat telde was om een portie plezier te maken. Het was bijzonder zwaar en ik heb sterretjes gezien. Mijn pijp is leeg”, besluit Colman. De winnaars van de ‘ D-E-reeks ’ waren: Alex Spruyt en Albert Huysmans . Nick Vermunicht , Benny De Bock en Benny Rogiers , werden de winnaars van de ‘ ABC-reeks ’ en mochten zoals hun voorgangers het erepodium bestijgen.
Kort overzicht van deze mountainbikewedstrijd in beeld
Reactie van schepen van Sport Niel “Dit jaar hebben we voor de eerste keer een aparte reeks voorzien voor de inwoners van Niel en de Rupelstreek', zegt Tom De Vries , schepen voor Sport. 'Zelfs mensen die maar een paar keer per jaar op de fiets zitten, kunnen hier aan deelnemen. Het tempo ligt niet hoog en het is een ideale gelegenheid je te meten met dorpsgenoten of vrienden op het terrein van de allergrootsten. Hoewel het slechts om tweederde van het profparcours gaat, is het drassige terrein toch niet te onderschatten. Er deden 33 fietsers mee. Ze hebben het er zeer goed van af gebracht. Slechts twee of drie kandidaten hebben opgegeven”, besluit een fiere Tom De Vries
Meer informatie
Wenst u meer te vernemen over de organisatie van de Cyclocross & MTB wedstrijden, dan kunt u steeds terecht bij de organisator Francky Leemans ; Vaartstraat 40 te 2845 Niel GSM: 0495/940.096 – Email: francky.leemans@telenet.be.