History News Linken Niel Echo Sprokkels Home1ste proef wielerkampioenschap van België in Niel
Home
Back
Next
Copyright 2008 - ADT-SYSTEMS
Ons contacteren | Disclaimer | Gastenboek | Gratis nieuwsbrief | Mapsite
Fotoreportages over het reilen en zeilen in de
Gemeente Niel...
Het 'Bijouke aan de Rupel' in de kijker!
Het veldrijden... een topsport in België Veldrijden (ook wel cyclocross genoemd) is een wielersport waarbij de deelnemers met de fiets zo snel mogelijk een par- cours afleggen. In tegenstelling tot het wielrennen zijn grote delen van het parcours niet geasfalteerd en rijden de ren- ners door bossen en over velden en zandwegen. Het is toegestaan de fiets op de schouders te nemen en ermee te lopen, bijvoorbeeld bij te modderige stukken of obstakels. De competitie vindt meestal in de wintermaanden plaats. Een wedstrijd bij de professionals duurt in het geval van de wereldbeker een uur. Iemand die aan veldrijden doet wordt ook wel veldrijder genoemd. Vooral in België is veldrijden populair. Het land kent dan ook vele toppers, zoals Sven Nys , Bart Wellens , Erwin Vervecken en Niels Albert . In het verleden werd het Belgische veldrijden aangevoerd door renners als de broers Roger en Eric de Vlaeminck , Roland Liboton , Paul Herijgers en Danny De Bie . De Belgische veldrijders hebben altijd veel concurrentie ondervonden van de Nederlandse veldrijders zoals Hennie Stam-snijder , Adrie van der Poel , Henk Baars , Rein Groenendaal , zijn zoon Richard Groenendaal en vandaag de dag Thijs Al , Gerben de Knegt en Lars Boom . Naast Belgen en Nederlanders speelden vooral Italianen, Zwitsers, Duitsers en Tsjechen een rol van betekenis in het internationale veldrijden.
Een selectie van enkele momentopnamen kunt u zoals steeds ontdekken in ons fotoalbum. U vindt er 66 foto’s in terug opgenomen tijdens de diverse reeksen in deze sportdiscipline. Klik op onderstaand icoontje ( FotoNiel ) om deze fotoreportage te ontdekken. Een dynamische weergave van deze fotoreportage (videofilmpje), kunt u ontdekken door de ‘ rode knop ’ van nevenstaand televisieschermpje aan te klikken.
Kort overzicht in woord en beeld – Perscommuniqué van 18 november 2008
Even geduld tijdens het opladen van het video-filmpje
In de sporen van de prof veldrijders en verdiend podium Zaterdagnamiddag werd dan ook het ‘ Wielerkampioenschap voor wielertoeristen van de VWF ’ gereden. Om klokslag 12u00 werd in de Wirixdreef in Niel het startschot gegeven voor de samengestelde reeksen ‘C en D’ en om 15u20 voor de reeksen ‘A en B’ voor de mountainbikewedstrijden. Na drie kwartuur ploeteren op (een stuk van) de befaamde en gekende terreinen van de Nielse jaarmarktcross, waarop de profs van het veldrijden enkele dagen voordien veldrijden hielden, overschreden Jean-Luc Rossignol en Marc De Vos als winnaars van de ‘ C-D’ reeks de aankomstlijn. Wouter Cleppe en Wim Coppens , werden de winnaars van de ‘ A en B ’ reeks en mochten zoals hun voorgangers het erepodium bestijgen [ Ontdek de lijst van de winnaars... ].
Zaterdagnamiddag 15 november 2008 , nadat in de loop van de morgen de mountainbikewedstrijden hadden plaatsgevonden voor de inwoners van de Rupelstreek en verschillende andere reeksen in deze wielersport-discipline, vond de ‘ 1ste proef voor het wielerkampioenschap van België ’ plaats. Een sportevenement georganiseerd door het gemeentebestuur van Niel en dit in samenwerking met de gemeentelijke Sportraad -, de Vlaamse Wielerfederatie en de lokale wielertoeristenclub ‘ De Pedaal’.
Kort overzicht van deze wielerwedstrijd veldrijden in beeld
Meer informatie
Wenst u meer te vernemen over de organisatie van de Cyclocross & MTB wedstrijden, dan kunt u steeds terecht bij de organisator Francky Leemans ; Vaartstraat 40 te 2845 Niel GSM: 0495/940.096 – Email: francky.leemans@telenet.be.