History Linken Niel Echo SprokkelsHome
Next
Ons contacteren | Disclaimer | Gastenboek | Gratis nieuwsbrief | Mapsite
Fotoreportages over het reilen en zeilen in de
Gemeente Niel...
Het 'Bijouke aan de Rupel' in de kijker!
Kort overzicht van dit biljartsportevenement in beeld
Een selectie van enkele sfeerbeelden opge-nomen tijdens de opening en de receptie van deze nieuwe biljartclubs, kunt u zoals steeds ontdekken in ons fotoalbum. U vindt er 29 foto’s in terug. Klik op onderstaand icoontje ( FotoNiel ) om deze fotoreportage te ontdek-ken. Een dynamische weergave van deze foto-reportage (videofilmpje) kunt u ontdekken door de ‘ rode knop ’ van nevenstaand televisie-schermpje aan te klikken.
Kort overzicht in woord en beeld – Perscommuniqué van 7 februari 2009
Even geduld tijdens het opladen van het video-filmpje
Een tevreden burgemeester en een enthousiaste sportambtenaar Tijdens een korte toespraak gehouden door burgemeester Luc Van Linden , wijkbewoner waar de feestelijkheden plaatsvonden, beklemtoonde deze dat onze Nielse sportverenigingen in de verschillende disciplines en de ontspan-ning die ze bieden uiterst belangrijk zijn bij onze lokale gemeenschap. Door enkele sportclubs onder één dak te brengen leren de leden elkaar beter kennen en appreciëren. Ook de Nielse sportambtenaar Guy De Wachter is laaiend enthousiast over de nieuwe biljartzaal. “Drie disciplines in één zaal, dat vind je nergens. Geloof me, deze accommodatie en de aanwezigheid van wereldtoppers zullen jongeren ongetwijfeld aanzetten om het ook eens in de biljartsport te proberen”, stelt Guy De Wachter.
Back
Copyright 2009 - ADT-SYSTEMS
Wenst u meer te vernemen over de sportclubs die de gemeente Niel rijk is, dan kunt u steeds terecht bij sportambtenaar Guy De Wachter Administratief adres: Sporthal Niel, Jozef Wauterslaan te 2845 Niel Tel. 03-888.35.00 – Email; sportdienstniel@telenet.be Webstek: www.niel.be.
Meer informatie
Officiële opening van de nieuwe biljartzaal Om deze nieuwe biljartclubs te vieren vond op vrijdagavond 6 februari in café ‘ Rendez Vous ’ een officiële receptie plaats. De clubleden van de drie biljartdisciplines werden er uitgebreid voorgesteld. Tegelijkertijd hebben zes sportverenigingen waaronder bijvoorbeeld: ‘ Biljartclub Rendez Vous ’, ‘ NBC Artistiek ’, ‘ Volley Niel ’, ‘ Sport-kring Kraaibos ’, ‘ Schelle Sport ’ en ‘ Tafelvoetbal Rendez Vous ’, van deze gelegenheid gebruik gemaakt om ook hun ‘ Nieuwjaarsreceptie ’ te houden. Het café en de biljartzalen zaten dan ook nokvol. “Met enige fierheid kan ik dus stellen dat ons café meteen tot een biljartpaleis is omgetoverd, met als unicum in onze gemeente dat hier drie verschillende biljartdisciplines worden gespeeld. Bovendien tref je in het artistieke luik ook nog eens spelers van wereldniveau aan”, verduidelijkt Tom De Troetsel , uitbater van café ‘Rendez Vous’. Ter plaatse kon men tijdens de receptie ook enkele tentoongestelde modelzeeschepen bewonderen van de scheepsmodelbouw club ‘ SSMB ’. Hoewel gevestigd in Schelle zijn de leden daarvan bijna uitsluitend Nielenaars zijn.
Drie biljartclubs onder één en het zelfde dak In het achterzaaltje van het café bestond al geruime tijd een golfbiljart, ook toppenbiljart genoemd, waarop cliënten en meer gedreven biljarters zich regelmatig kwamen oefenen. Eind januari van dit jaar werd de feestzaal van het café omgebouwd. Een gelegendheid om twee nieuwe biljartclubs, een carambole biljartclub en een club artistiek biljarten er een thuishaven te be- zorgen. Dit gebeurde onder impuls van de Nielse top- biljartspelers Eric Daelman en Willy Daelman uit Boom. Deze twee bekende figuren in de wereld van het artistiek biljarten zijn in feite geen familie van elkaar maar wel twee goede en gedreven vrienden. [ Verneem meer over deze topbiljartspelers... ].
Sinds kort hebben de uitbaters van het café ‘ Le Rendez Vous ’ in de Edward Claessenslaan in Niel, Tom De Troetsel en zijn vriendin Tania Van Assche , hun feestzaal omgetoverd tot een nieuw biljartpaleis. Drie clubs met verschillende biljartdisciplines hebben er hun thuishaven gevonden.
Een nieuw biljartpaleis in Niel
Home News