History News Linken Niel Echo HomeBijna een eeuw lang wordt gevierd Om het 96ste ontstaan van hun turnvereniging te vieren, organiseerde de ‘ VGL Niel ’ op zaterdagavond 7 februari 2009 een groots turnfeest met allerlei demonstraties, die plaatsvond in hun thuishaven, de gemeentelijke turn-zalen in de sporthal, Jozef Wauterslaan. Een schouwspel waaraan alle leden van deze sportvereniging deelnamen. Een onvergetelijke herinnering en apotheose als verjaarsfeest waar de familieleden, sympathisanten en sportfanaten op waren uitgenodigd. Proficiat... en nu op naar het 100-jarige bestaan!
Home
Back
Next
Copyright 2009 - ADT-SYSTEMS
Ons contacteren | Disclaimer | Gastenboek | Gratis nieuwsbrief | Mapsite
Kort overzicht van de generale repetitie in beeld
Een selectie van enkele sfeerbeelden opge-nomen tijdens de generale repetitie die plaats-vond in de namiddag, kunt u zoals steeds ont-dekken in ons fotoalbum. U vindt er 42 foto’s in terug. Klik op onderstaand icoontje ( FotoNie l) om deze fotoreportage te ontdekken. Een dynamische weergave van deze fotoreportage (videofilmpje) kunt u ontdekken door de ‘ rode knop ’ van nevenstaand televisieschermpje aan te klikken.
Even geduld tijdens het opladen van het video-filmpje
Een moderne en dynamische Nielse turnkring Het ledenaantal bewijst dat de turnkring ‘ V.G.L. Niel ’ haar aantrekkingskracht niet heeft verloren. Deze sportvereniging telt momenteel 311 leden gaande van de leeftijd van 3 tot en met het oudste lid die dit jaar 82 jaar jong wordt. Ze is daarmee uitgegroeid tot één grote familie die ook buiten de turnzalen veel plezier maakt. Deze turnkring telt veertien afdelingen; de kleuterafdeling, de meisjes & jongens-, de juffers-, de knapen & turners-, het turnsters-, de dames en heren-, basisacro-, de acro-, de jumpers-, de jazz-, de RecreaDemo en de Tumbling afdeling. Ten slotte beschikt deze Nielse turnkring over haar eigen drum- band, die overigens zelf zijn 56ste verjaardag vierde. De voorzitter van de turnkring Filip Backeljau , staat samen met een gediplomeerd leidend team garant voor de hoge kwantiteit en kwaliteit van de afdelingen. De ‘ VGL Niel ’ heeft ook het ‘ ikgym’ (het geautomatiseerde evaluatie- en registratiesysteem voor Vlaamse gymnastenclubs) kwaliteitslabel verdiend, wat wil zeggen dat het een gezonde en functionele turnkring is die regelmatig wordt doorgelicht door de bevoegde instanties. Buiten de recreatieve afdelingen heeft deze turnkring zich toegespitst op wedstrijddisciplines. Acrogym, trampolinespringen, tumbling, dans en het demonstratie turnen. Ze beschikt ook over een ‘demoteam’, bestaande uit leiding en ouders die verschillende activiteiten organiseren en op die manier geld in het laatje brengt om nieuw materiaal aan te schaffen.
Wenst u meer te vernemen over deze Nielse turnkring en over haar georgani- seerde activiteiten en sportmanifestaties, dan kunt u gerust contact opnemen met Filip Backeljau ; postadres: Antwerpsestraat 156 te 2845 Niel Tel. 03-844.42.15 – GSM: 0473/969.552 Email: filip.backeljau@telenet.be – Webstek: www.vglniel.be.
Meer informatie
Turnkring ‘Voor Geest en Lichaam’ Niel Deze turnkring werd in 1913 boven de doopvont gehouden door Edward Claessens , destijds burgemeester van Niel. De bezielers van deze sportvereniging, dhr en mevr Claessens kunnen fier zijn dat deze vereniging, die zij destijds oprichtten, met zijn tijd is meegegaan. Zij is één van de dynamische en modernste sportverenigingen geworden die de gemeente Niel rijk is [ Verneem meer... ].
De gemeente Niel a/d Rupel beroemd zich als zijnde een ‘ Groene en Culturele ’ gemeente, maar is ook rijk aan verschillende sportverenigingen. Eén van deze sportverenigingen is de turnkring ‘ V.G.L. Niel ’, de afkorting van ‘ Voor Geest en Lichaam ’. Eén van de oudste en grootste turnverenigingen in de Rupelgemeenten en wijde omstreken en aangesloten bij de ongeveer 100.000 leden telende ‘ Gymnastiekfederatie Vlaanderen’.
Turnkring V.G.L. Niel viert haar 96ste verjaringsfeest
Kort overzicht in woord en beeld – Perscommuniqué van 10 februari 2009
SprokkelsHet 'Bijouke aan de Rupel' in de kijker!
Gemeente Niel...
Fotoreportages over het reilen en zeilen in de