History News Linken Niel Echo Sprokkels HomeRondleiding in deze Nielse vereniging De vzw ‘ Ergasia ’ is een begeleidings- en tewerkstellings- project voor normaal begaafde volwassenen met een stoornis binnen het autismespectrum. Deze hulp- vereniging werd in 1997 boven de doopvont gehouden door Kristiene Reyniers , van opleiding orthopedago- gie, die vond dat er te weinig gedaan werd voor deze doelgroep van personen. ‘ Ergasia ’ is ook het Griekse woord voor ‘ werk ’ en vandaar de naam van deze Niel- se vereniging. Het project van deze vereniging is om aan ieder die met het ‘probleem’ van autisme te kam- pen heeft toe te laten zich sociaal te integreren in onze maatschappij. Door middel van werkateliers biedt hun organisatie aan deze personen een sociale integratie in ons maatschappelijk systeem. Ook mensen met autisme hebben recht op werk. Dit schenkt hun ritme, voldoening en betrokkenheid. De vereniging begeleidt en verschaft momenteel in hun dagcentrum werk aan een 65-tal personen die met autisme te kampen hebben. Deze worden begeleid en ondersteund door een 10-tal medewerkers.
In de kijker de vzw ‘Ergasia’ Niel
Back
Next
Copyright 2009 - ADT-SYSTEMS
Ons contacteren | Disclaimer | Gastenboek | Gratis nieuwsbrief | Mapsite
Fotoreportages over het reilen en zeilen in de
Gemeente Niel...
Het 'Bijouke aan de Rupel' in de kijker!
De vzw ‘ Ergasia ’ zet zich in voor personen met een stoornis binnen het autismespectrum. De vereniging die gevestigd is in de Antwerpsestraat 48 te Niel, hield op zondag 8 februari 2009 van 11u30 tot 17u00 haar jaarlijkse ‘opendeurdag’. De gelegenheid bij uitstek om aan de bezoekers een overzicht te geven over de verschillende workshops die in deze vereniging worden gegeven. Tegelijkertijd konden de bezoekers ook vanaf 10u00 van een uitgebreide brunch genieten, waarvan de opbrengst wordt gebruikt om de kosten te dekken voor de restauratie van het oude ‘AVA-gebouw’, waar deze vereniging haar onderkomen heeft.
Kort overzicht over deze rondleiding en brunch in beeld
Een selectie van enkele sfeerbeelden opge-nomen tijdens ons bezoek aan ‘ Ergasia ’, kunt u zoals steeds ontdekken in ons fotoalbum. U vindt er 30 foto’s in terug. Klik op onderstaand icoontje ( FotoNiel ) om deze fotoreportage te ontdekken. Een dynamische weergave van deze fotoreportage (videofilmpje) kunt u ontdekken door de ‘ rode knop ’ van nevenstaand televisie-schermpje aan te klikken.
Kort overzicht in woord en beeld – Perscommuniqué van 12 februari 2009
Even geduld tijdens het opladen van het video-filmpje
Diverse werkateliers binnen de sociale werkplaats Binnen de sociale werkplaats bestaan diverse werkateliers zoals; de ‘ verpakking ’ waar geboorte-, communie-, huwelijkskaarten uitgesneden, gevouwen en afgewerkt worden. In het atelier ‘ drukwerk en administratie ’ worden bovenvermelde kaarten ontworpen en gedrukt. Bovendien kan men er ook gepersonaliseerde visitekaartjes of misboekjes voor huwelijksvoeringen laten drukken. Het derde atelier de ‘ schephoek ’ genaamd, kunnen de klanten kiezen voor zelfgeschept papier voor de kaartjes en doosjes. Ten slotte heeft men nog het ‘ clubhuis ’ waar vormingen worden gegeven zoals wiskunde, talen, computer, zelfredzaamheid, enz.
Wenst uw meer te vernemen over deze Nielse vzw ‘ Ergasia ’ en haar activiteiten, dan kunt u steeds contact opnemen met de contactpersoon Kristiene Reyniers , postadres: Antwerpsestraat 48 te 2845 Niel Tel. 03-887.46.88 – Email: ergasia@telenet.be Webstek: www.ergasia.be.
Meer informatie
Home
Verwend met een uitgebreide brunch Voor of na de rondleiding in de diverse werkateliers, werden de aanwezigen verwend met een uitgebreide brunch met allerlei lekkernijen. Volgens Ilse Hendrickx , vervangend verantwoordelijke, kent de ‘opendeurdagen’, die dit jaar aan haar 5de editie toe is, een stijgend succes. “Tijdens het eerste jaar waren er maar 100 personen die zich hadden ingeschreven op de ‘brunch’ en dit jaar zijn er dat 202 personen geworden die uitgebreid kwamen brunchen”.