History News Linken Niel Echo Sprokkels HomeHome
Valentijnsfeestje voor jong en minder jong
Back
Next
Copyright 2009 - ADT-SYSTEMS
Ons contacteren | Disclaimer | Gastenboek | Gratis nieuwsbrief | Mapsite
Fotoreportages over het reilen en zeilen in de
Gemeente Niel...
Het 'Bijouke aan de Rupel' in de kijker!
‘ Valentijnsdag ’ is een feest voor jong en minder jong. Daarom voerde de tweede kleuterklas van de gemeentelijke basisschool, met vestigingsplaats in de Ridder Berthoutlaan, op vrijdag 13 februari 2009 in het Woon- en Zorgcentrum ‘ Maria Boodschap’ in Niel voor de inwoners een heuse ‘ Valentijns-show ’ op.
Kort overzicht van deze Valentijnsdag in beeld
Een selectie van enkele momentopnamen kunt u zoals steeds ontdekken in ons fotoalbum. U vindt er 56 foto’s in terug opgenomen tijdens de opgevoerde show door onze Nielse kleu-ters. Klik op onderstaand icoontje ( FotoNiel ) om deze fotoreportage te ontdekken. Een dynamische weergave van deze fotoreportage (videofilmpje) kunt u tevens ontdekken door de ‘ rode knop ’ van nevenstaand televisie-schermpje aan te klikken.
Kort overzicht in woord en beeld – Perscommuniqué van 14 februari 2009
Even geduld tijdens het opladen van het video-filmpje
Wenst u meer te vernemen over de gemeentelijke basisschool of over haar georganiseerde activiteiten, dan kunt u steeds terecht bij schooldirecteur Guido Reusens , Veldstraat 1 te 2845 Niel a/d Rupel Tel. 03-888.25.22 – Fax: 03-844.68.63 Email: guido.reusens@telenet.be – Webstek: www.gbsniel.be.
Meer informatie
Een ‘Valentijns-show’ opgevoerd door de Nielse kleuters De tweede kleuterklas van de gemeentelijke basisschool Niel hadden door hun kleuterjuffen het sprookjesboek van ‘ Kikker is verliefd ’ door de Nederlandse schrijver Max Velthuijs voorgelezen gekregen. Bedoeling was de kleuters met gevoelens en verliefdheid (zelfs op deze jonge leeftijd) te leren omgaan. Tegelijkertijd werden aan de kleuters kinderliedjes en danspasjes aangeleerd. Onder toezicht van hun kleuterjuffen Ingrid Meulders en Liesbeth Rypens voerden tweeënveertig Nielse kleutertjes een heuse show op tot groot vermaak van de inwoners van het rustoord ‘ Maria Boodschap ’ in Niel. Als apotheose deelden de kleutertjes ‘hartjes’ uit aan de aanwezige toeschouwers. Daarna dronken zij samen een ‘liefdesdrankje’ (water met grenadine aangeboden door het WZC-team). Vertederend om te aanschouwen en zeker voor herhaling vatbaar!
Historische achtergrond en oorsprong van de Valentijnsdag De oorsprong van Valentijnsdag gaat volgens sommige bronnen terug tot in de 3de eeuw na Christus. In Rome leefde toen een priester genaamd Valentinus . Hij stond bekend om goede daden die hij deed voor zieken, ouderen en armen. Valentinus genas de blinde pleegdochter van Asterius , stadhouder van Rome, die hem zo dankbaar was voor deze genezing dat hij zich bekeerde tot het christendom en alle christelijke gevangenen vrijliet. Voor keizer Claudius II was dit genoeg reden hem op 14 februari in het jaar 270 Valentinus te laten onthoofden. Later werd Valentinus heilig verklaard door de kerk en werd 14 februari een katholieke feestdag. Tegenwoordig is 14 februari de dag waarop geliefden extra aandacht geven met cadeautjes, bloemen of kaarten. Deze jaarlijkse herinneringsdag is in feite overgewaaid uit de Verenigde Staten en is op korte tijd, midden de jaren 1990, een groot commercieel succes geworden in België. Cadeau-, boeken- en bloemenwinkels profiteren natuurlijk van deze dag met nadruk op het romantische liefdebetoon.