History News Linken Niel Echo Home SprokkelsEen selectie van enkele sfeerbeelden opge-nomen in de beide vestigingsplaatsen van de gemeentelijke basisscholen Niel, kunt u zoals steeds ontdekken in ons fotoalbum. U vindt er 63 foto’s in terug. Klik op onderstaand icoontje ( FotoNiel ) om deze fotoreportage te ontdekken. Een dynamische weergave van deze fotoreportage (videofilmpje) kunt u ontdekken door de ‘ rode knop ’ van neven-staand televisieschermpje aan te klikken. Indien u in één van deze geïnteresseerd bent, kunt u deze laten afdrukken via de provider ‘ Pixum ’ of de gevraagde foto (juiste num-mering aangeven) door deze aan te vragen aan de websitebeheerder via info@fotoniel.be.
Oorspong van het Carnavalgebeuren in een notendop Oorspronkelijk was carnaval een katholiek feest. Gevierd in de dagen vóór Aswoensdag wordt het her en der nog Vastenavond genoemd. Alvorens er tot Pasen veertig dagen van vasten dienen volbracht te worden, mag er nog even uitbundig worden gefeest. Carnaval betekende ook het einde van de winterperiode. De ‘ Carnaval in Rio de Janeiro’ is wereldbekend om zijn parades van hun sambascholen. In België is deze van Aalst, de carnavalstad bij uitstek, de bekendste van het land. De oudste is deze van Herenthout in de Kempen en wordt al sinds 1893 georganiseerd. De ‘mondainste’ is deze van Oostende.
Home
Back
Next
Copyright 2009 - ADT-SYSTEMS
Ons contacteren | Disclaimer | Gastenboek | Gratis nieuwsbrief | Mapsite
Gemeente Niel...
Alvorens de krokusvakantie van start ging, organiseerde de gemeentelijke basisschool van Niel op donderdag 19 februari 2009 een ‘ carnavalstoet ’ voor de kleutertjes met vestigingsplaats in F.D. Rooseveltstraat en een ‘ carnavalsfeestje ’ voor de leerlingen van het 1ste en 2de leerjaar met vestigingsplaats in de Schuttershofstraat in Niel. Voor deze gelegenheid hadden een 200-tal leerlingen zich kleurrijk verkleed en kon de pret niet op.
Even geduld tijdens het opladen van het video-filmpje
Carnaval in de Rupelstreek op sterven na dood In vijf Antwerpse gemeenten verdwijnt de traditionele carnavalsoptocht. Door financiële problemen heeft ook carnavalsvereniging ‘ Den Bok’ uit Niel de stoet ook dit jaar moeten afblazen. In 1999 stichtte de kleurrijke geitenboer Jean De Quidt , een carnavalfan uit Niel, de Nielse carnavalsvereniging ‘ Den Bok '. Sinds 2003 was de carnavalsoptocht in de straten van gemeente Niel een vaste waarde geworden. De laatste carnavalsstoet van deze Nielse vereniging dateert uit 2006, maar moest sindsdien ook afhaken daar het financieel niet meer haalbaar was. In de andere Rupelgemeenten was het folkloristische feest al langer uit het straatbeeld verdwenen.
Kort overzicht van deze carnavalviering in beeld
Carnavalviering met pannenkoeken In de vestigingsplaats van de gemeentelijke basis- school in de Schuttershofstraat , vierden dezelfde namiddag ook een honderdtal leerlingen hun ‘Carnavals- feest’. In één van de klassen was men nog volop bezig de kinderen te schminken. In de klassen liepen er geen leerlingen rond, maar wel clowns, piraten, prinsessen en ‘Mega Mindy’s’... Er werden tijdens deze gelegenheid ook allerlei spelletjes en activiteiten georganiseerd. In de nieuwe refter van de school waren er voor de leerlingen geurige en lekkere pannenkoeken beschikbaar. Een mooie afsluiter als schoolactiviteit en een kleurrijke start als begin van de krokusvakantie 2009.
Gezinsuitstap met de kleutertjes van de gemeentelijke basisschool In de kleuterschool van de Franklin Rooseveltstraat in Niel en meer bepaalt in de ‘speelzaal’ wachtten in de namiddag een 100-tal verklede en schattige kleutertjes om op stap te gaan in de Nielse straten. Voor de gelegen- heid mochten de familieleden, al dan niet verkleed of met een zotskap op, de kleurrijke en bonte carnavalstoet vergezellen. Vanuit de school ging het in de richting van de gemeente ‘Sporthal’. Aan de Jozef Wouterslaan werd even halt gehouden door de bonte stoet om dans- jes uit te voeren .Er werden uit volle borst carnavals- liedjes meegezongen en dit tot groot jolijt van de vergezellende familieleden.
Carnavalviering van de gemeentelijke basisschool Niel
Kort overzicht in woord en beeld – Perscommuniqué van 22 februari 2009
Het 'Bijouke aan de Rupel' in de kijker!
Fotoreportages over het reilen en zeilen in de
Wenst u meer te vernemen over de gemeentelijke basisscholen of over haar georganiseerde activiteiten, dan kunt u steeds terecht bij schooldirecteur Guido Reusens , Veldstraat 1 te 2845 Niel a/d Rupel. Tel. 03-888.25.22 – Fax: 03-844.68.63 Email: info@gbsniel.be – Webstek: www.gbsniel.be.
Meer informatie