History News Linken Niel Echo Sprokkels HomeEen kindercarnaval op maat van elke leerling Dit jaar organiseerde de dynamische ouderraad van de ‘Sint-Hubertusschool’, welke via allerlei activiteiten op een aangename manier de contacten tracht te bevor- deren tussen school en ouders en tussen ouders on- derling, voor het vijfde jaar op rij een ‘Kindercarnaval’. Dit jaar had het oudercomité, dat uitsluitend uit vrij- willigers bestaat, deze kinderfuif ‘ Dierenkarnaval ’ als themanaam gegeven. Omstreeks 13 uur stroomden zowat een honderdtal verklede en schattige kleutertjes en eerste jaarsleerlingen van de school toe. Ze werden begeleid door hun ouders en familieleden. Bij hun aan- komst werden zij, door de ‘clown van dienst’, verwezen naar een soort van opgebouwde tunnel die de kinderen moesten gebruiken om toegang te krijgen naar de feestzaal. Bij de ingangsdeur stond: ‘Piet Piraat’ opgesteld die hen een bonnetje overhandigde waarmee ze een lekkere en geurige ‘hotdog’ konden verkrijgen. Al vlug was de feestzaal gevuld met uitgelaten kinderen verkleed als dier, clowns, piraten, prinsessen en Mega Mindy’s. Het hoofdspektakel van de namiddag was voor de allerkleinsten natuurlijk de ‘ poppenkast ’ en die genoot hun volle aandacht. Met open mond, met of zonder snoepje of drankje, volgden zij met veel belangstelling deze kinderpoppenkast. Rond 14 uur moesten zij, voor sommigen onder hen tot hun groot verdriet, de feestzaal ontruimen. Omstreeks 14u30 was het de beurt aan de leerlingen, vanaf het tweede leerjaar, voor ‘hun’ carnavalsfuif '. Deze maal hadden de ouders en familieleden geen toegang tot de feestzaal. De kinderen werden naar de school gebracht en moesten omstreeks 16u00 terug afgehaald worden. Amusement was dan ook verzekerd dankzij de omkadering van het oudercomité en de muzikale omlijsting van de DJ van dienst.
Zaterdagnamiddag 21 februari 2009 organiseerde de ouderraad van de ‘ Sint-Hubertusschool ’ in de feestzaal in de Kerkstraat te Niel hun ‘ Dierenkarnaval 2009 ’. Dit jaar waren een 250-tal kinderen aanwezig. De inkom was volledig gratis en dit was een uitgelezen manier om een prettige en aangename ‘ Krokusvakantie ’ te starten. Alaaf!
Kindercarnaval in de Sint-Hubertusschool Niel
Back
Next
Copyright 2009 - ADT-SYSTEMS
Ons contacteren | Disclaimer | Gastenboek | Gratis nieuwsbrief | Mapsite
Fotoreportages over het reilen en zeilen in de
Gemeente Niel...
Het 'Bijouke aan de Rupel' in de kijker!
Een eeuw lang Sint-Hubertusschool in Niel Op 1 oktober 2008 vierde de ‘Sint-Hubertusschool Niel’, vroeger genoemd de ‘ Broederschool ’ welke gebouwd is in 1908, haar honderdjarige bestaan. Deze Nielse katholieke school beleeft actueel een hoogjunctuur wat betreft het aantal leerlingen. De schooldirectie besloot dit honderdjarige bestaan uitvoerig in de bloementjes te zetten met verschillende vieringen verspreid over het hele schooljaar 2008-2009. “Wanneer ik in 2005 tot directeur van de school werd benoemd noteerde ik nagenoeg een driehonderdtal leerlingen. Momenteel zijn dit er vierhonderd en tegen het eind van het schooljaar zullen dit 420 leerlingen zijn”, aldus een fiere en tevreden schooldirecteur Jan Van Hoofstat .
Een selectie van enkele sfeerbeelden opge-nomen tijdens het ‘ Dierenkarnaval ’ en de ‘ Carnavalsfuif ’, kunt u zoals steeds ontdek-ken in ons fotoalbum. U vindt er 52 foto’s in terug. Klik op onderstaand icoontje ( FotoNiel ) om deze fotoreportage te ontdekken. Een dynamische weergave van deze fotoreportage (videofilmpje) kunt u ontdekken door de ‘ rode knop ’ van nevenstaand televisieschermpje aan te klikken. Indien u in één van deze geïnteresseerd bent, kunt u deze laten afdrukken via de provider ‘ Pixum ’ of de gevraagde foto (juiste nummering aangeven) door deze aan te vragen aan de website-beheerder via info@fotoniel.be.
Kort overzicht in woord en beeld – Perscommuniqué van 24 februari 2009
Even geduld tijdens het opladen van het video-filmpje
Wenst u meer te vernemen over de ouderraad van de ‘ Sint-Hubertusschool ’ of over haar georganiseerde activiteiten, dan kunt u steeds contact opnemen met de teamverantwoordelijke Hanjo Anthonissem , Postadres: Kerkstraat 15 te 2845 Niel – GSM: 0486/394.874 Email: hanjo@telenet.be – Webstek: www.sint-hubertusschool.be.
Meer informatie
Home
Kort overzicht van deze carnavalviering in beeld