History News Linken Niel Echo Sprokkels HomeClementine net niet de oudste inwoonster in de Rupelstreek Clementine Van der Perre, geboren in Buggenhout, op 27 februari 1907 , getrouwd met Frans Moortgat (sinds- dien overleden) een rasechte Nielenaar, is moeder van negen kinderen waarvan nog zeven in leven zijn. Deze zorgden op hun beurt voor 21 kleinkinderen, evenveel achterkleinkinderen en twee achterachterkleinkinderen. Het grootste gedeelte van haar huwelijksleven woonde zij in Schelle, maar nu verblijft Clementine sinds 20 november 1985 als inwoner in het Woon- en Zorg- centrum ‘ Maria Boodschap ’, Broeklei 1 te Niel. Ge- durende 24 jaar lang heeft ze haar vriendenkring in dit centrum, ouderen zijn er meer dan welkom en worden echt in de ‘watten’ gelegd door een dynamisch verzor- gingsteam.
Clementine viert haar 102-jarige verjaardag
Back
Next
Copyright 2009 - ADT-SYSTEMS
Ons contacteren | Disclaimer | Gastenboek | Gratis nieuwsbrief | Mapsite
Fotoreportages over het reilen en zeilen in de
Gemeente Niel...
Het 'Bijouke aan de Rupel' in de kijker!
Deze week is het andermaal bewezen dat onze vrouwenbevolking in Niel a/d Rupel een lang leven beschoren is. Enkele weken geleden, op 4 februari 2009 vierde Odille Jacobs , een kranige en steeds dynamische Nielse dame al haar 102-jarige verjaardag. Deze maal op 27 februari mocht Clementine Van der Perre , haar opvolgen met haar verjaardag en ook 102 verjaardagskaarsjes uitblazen. Clementine is dus net niet de oudste inwoner van de gemeente Niel en in de Rupelstreek. Odille uit de Eerste Meistraat in Niel, is dus drie weken ouder dan Clementine en gaat dus met deze eer lopen, maar dit kon de pret in het rusthuis niet bederven. [ Lees interview van Odille Jacobs... ].
Een selectie van enkele sfeerbeelden opge-nomen tijdens het verjaardagsfeestje ter ere van Clementine Van der Perre , kunt u zoals steeds ontdekken in ons fotoalbum. U vindt er 22 foto’s in terug. Klik op onderstaand icoontje ( FotoNiel ) om deze fotoreportage te ontdekken. Een dynamische weergave van deze fotoreportage (videofilmpje) kunt u ont-dekken door de ‘ rode knop ’ van nevenstaand televisieschermpje aan te klikken. Indien u in één van deze geïnteresseerd bent, kunt u deze laten afdrukken via de provider ‘ Pixum ’ of de gevraagde foto (juiste nummering aangeven) door deze aan te vragen aan de websitebeheerder via info@fotoniel.be.
Kort overzicht in woord en beeld – Perscommuniqué van 3 maart 2009
Even geduld tijdens het opladen van het video-filmpje
Wenst u meer te vernemen over het Woon- en Zorgcentrum Maria Boodschap, dan kunt u steeds contact opnemen met algemeen directeur Herman Goossens , postadres: Broeklei 1 te 2845 Niel. Om meer te vernemen over de georganiseerde activiteiten in deze instelling, kunt u ook contact opnemen met zijn medewerkster Thérèse De Pauw , verantwoordelijk voor het animatieteam – Tel. 03-844.07.07 of 03-880.74.93 Email: info@rvtmb.be – Webstek: www.rvtmb.be.
Meer informatie
Home
Een feest als verjaardagsgeschenk Vrijdagnamiddag werd op de verjaardagsdatum van Clementine dan ook een feestje gebouwd met een gezellige drink binnen de leefgroep. Onze 102-jarige is de oudste bewoonster van het Nielse rustoord en dit evenement mocht niet onopgemerkt voorbijgaan. Voor deze gelegenheid waren ook haar familieleden en vrienden uitgenodigd. “Ons moeder was een harde werker maar was ook heel streng voor haar kinderen. Dankzij haar heb ik samen met mijn broers en zussen een goede opvoeding meegekregen”, vertelt ons haar zoon Jan Moortgat (76) uit Schelle.
Kort overzicht van het verjaardagsfeestje in beeld
Foto: Clementine Van der Perre omringd door haar zoon Jan Moortgat, haar schoondochter Lea Sienack en kleindochter Gerda Moortgat.